Vintage Modası
Vintage belli bir döneme ve belli bir tasarımcıya ait olan, üretildiği dönemin belirgin izlerini taşıyan, ikonlaşmış kıyafet ve tasarımlara denir. Aynı zamanda eski, seçkin ve değerli tasarımlar için de vintage terimi kullanılır. Ancak her ikinci el kıyafet vintage değildir. Bir tasarımın vintage olabilmesi için belli bir dönemde üretilmesi ve üretildiği dönemin belirgin izlerini taşıması gerekiyor.
Retro ve Vintage arasında benzerlik var gibi görünse de aslında hepsi farklı anlamlar taşımaktadır.

Vintage; 1920 ve 1980’lere kadar olan dönem giysi ve aksesuarlarıdır.


Retro; Belli bir döneme ait çizgilerden esinlenerek günümüzde üretilen giysi ve aksesuarlarıdır.

YILBAŞI TEMALI MANİKÜRLER

2014’ün son haftalarındayız ve yeni yıl ruhu her yeri sarmış durumda. Binlerce ışıkla aydınlatılan alışveriş merkezleri, süslenen caddeler ve yılbaşı ağaçlarıyla yeni yıla hazırız. Yılbaşı gecesinde giyeceğiniz kıyafetlerinizi, aksesuarlarınızı seçtiniz. Makyaj detaylarına da karar verdiniz, peki ya tırnaklarınız? Tırnaklarınıza da yeni yılı yansıtmak istemez misiniz? İşte birbirinden eğlenceli yılbaşı konsepti tırnak manikürleri için size birkaç öneri.. 


Şık ve zarif bir tırnak manikürü yapılışı;


İşte basit bir yılbaşı manikürü yapılışı ;







YILBAŞINDA ŞIK GİYİNMENİN PÜF NOKTALARI

Bu yıl renkli giymenin tam zamanı. Bu sene siyaha alternatif olarak kan portakalı, elektrik mavisi, sülfür sarısı, kırmızı gibi canlı renkler eşlik ediyor. Örneğin elektrik mavisi bir saten elbiseyle dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Çok iddialı olmak istemiyorsanız da siyahın üzerine canlı renklerden aksesuarlar kullanabilirsiniz. Ama unutmayın, bu yıl renklerin yılı ve dilediğiniz gibi özgür olabilirsiniz. Yılbaşı partisinde farklı renklerden kombinler yapmaktan çekinmeyin. 

Böyle özel gecelerde kullanacağınız aksesuarlara ayrı bir önem göstermelisiniz. Çünkü farklılığı yaratan onlar. Şık bir çanta ve yüksek topuklu bir ayakkabıyla sade bir elbiseyi bile çok farklı kılmak elinizde. Elbiseniz ne kadar sade olursa olsun, saten ise giyebilirsiniz. Çünkü saten, yeni sezonda çok moda. Çanta konusuna gelirsek, renkli saten, krokodil ya da rugan portföy bu gece için uygun olacaktır. Ayakkabı seçiminde de iddialı olmaktan çekinmeyin. Taşlı ya da renkli rugan ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Renkli, ince ya da kalın kemerler de elbiseyi farklılaştırmak için bir başka alternatif. Son olarak kıyafetinize uygun sade saç ve makyaj ile gecenin en şık bayanı siz olabilirsiniz.

2014 - 2015 SONBAHAR / KIŞ RENK TRENDLERİ



Yaz sezonunun bitmesiyle Sonbahar/Kış trendlerini yakından takip etmeye başlıyoruz.
2014 - 2015 Kış sezonunda serin havalara rağmen içimizi ısıtacak cıvıl cıvıl renkler ile enerjimizi yüksek tutmayı sağlayacak.


KLASİKLER;                           KOYU RENKLER;                   CANLI RENKLER;
Siyah                                         Oxblood (Bordo)                           Kırmızı
Gri                                             Mor                                                Kan Portakalı (Turuncu)
Deve tüyü (Camel)                                                                          Sülfür Sarısı (Safran, Asit)
Kahverengi                                                                                      Elektrik Mavisi



SİYAH
Siyah renk tüm sezonlarda tercih edildiği gibi kış sezonunda da bayanların kurtarıcısı olarak yerini alacak. Düz tasarımlara olmazsa olmaz diyeceğimiz beyaz çizgiler eklenerek siyah ve beyazın dikkat çekici tasarımları kullanılacak.





GRİ
Grinin tonları bu kışta en trend parçalarda kullanılıyor olacak. Gri geçen sezon da olduğu gibi bu sezonda olduğu gibi bu sezonda koleksiyonların egemen rengi olarak yer alıyor.




DEVE TÜYÜ (CAMEL)
Bu sezonun en baskın rengi kuşkusuz ki deve tüyü. Günlük giyimde  çokça tercih edilecek olan deve tüyü tonları kış sezonun vazgeçilmezleri arasında yer alacağı kesindir.






ELEKTRİK MAVİSİ
Geçen kış birçok tasarımcının koleksiyonunda yer alan ve bayanların sık tercih ettiği mavi ve tonları bu kışta iddialılığını korumaya devam edecek gibi görünüyor.




SÜLFÜR SARISI
Genel olarak erkek ürünlerinde  kullanılan sülfür sarısı, bu sezon bayan parçalarında sıkça görülüyor. Safran sarısı ve Asit sarısı da bu sene trend renkler arasında yer alacak.




KAN PORTAKALI (TURUNCU)
Bu sezonun içimizi ısıtacak bir başka rengi ise portakal turuncusu. Daha şimdiden popüler olacağı belli.




KIRMIZI
Kış sezonlarına adını yazdıran kırmızı, koza tarzı örgülerde sık sık görülecek. Aksesuarlarda da sıklıkla kullanılacak olan kırmızı bu sezon sıkça karşımıza çıkacak.




OXBLOOD (BORDO)
Bordo ve Koyu Kahvenin karışımı ile ortaya çıkarak zengin bir ara ton olan Oxblood kışın en favori renklerinden.





MOR
Mor bu kış patlama yapacak. Dış giyimden abiyelere şık giyinmeyi seven kadınların üzerinde bolca göreceğiz.




KAHVERENGİ
Kahverenginin birçok farklı tonunu dış giyimde bolca göreceğiz. Bir arada kullanılan kahve tonları bu sezon kahveyi yeni bir seviyeye yükseltiyor.